GESPREKSPRAKTIJK

In gesprek met een geestelijk verzorger de moeilijkheden en mogelijkheden in jouw leven verkennen. De zin, onzin en waarde ontdekken; de betekenis van jouw leven en hoe jij van betekenis bent.  

Je hebt het gevoel dat je vastloopt in je leven, dat je steeds weer tegen iets aanloopt dat grote vragen met zich meebrengt. Het kan voelen als lopen in de modder.

Het vereist moed om in een kwetsbare periode iemand te zoeken die je kan vertrouwen om samen de moeilijkheden in jouw leven te onderzoeken. Om existentiële, pijnlijke en gevoelige thema’s te verkennen en te leren begrijpen. Om een nieuwe weg te ontdekken zodat jij weer op jouw manier zinvol kunt leven.

De gesprekken bestaan uit bijeenkomsten van 1-2 uur, afhankelijk van jouw wensen, doelen en behoeften. Bij voorkeur ontmoeten we elkaar persoonlijk, maar online is ook mogelijk. Daarbij is het mogelijk om de gesprekken wandelend in de natuur te doen. 

Aarzel niet om contact op te nemen en/of vragen te stellen.

Wat is geestelijke verzorging?

Een geestelijk verzorger is een professionele gesprekspartner met wie je op onderzoek gaat naar wat het betekent om jezelf en mens te zijn. In essentie is het een verhoudingskunde: hoe verhoud ik me tot wat er zich ook aandient: verlies, ziekte, conflict, onzekerheid, onmacht, (kritische of zware) gedachten, boosheid, angst, verdriet, eenzaamheid en twijfels. 
De veranderlijkheid, onvoorspelbaarheid en de stress die het leven met zich meebrengen vraagt om reflectie en ruimte om dit te kunnen begrijpen.

Geestelijk zorg gaat over existentiële vragen en levensvragen: vragen over dit bestaan, de betekenis, wie jij bent en hoe jij in dit leven staat, wat jouw mens- en wereldbeeld is. Maar ook vragen over jouw levensloop en levensverhaal, wat jou kracht geeft, vragen over geloof en spiritualiteit. 

Under-standing life‘; hoe sta je in het leven, what is your life stance en begrip van jouw leven? Door dit te onderzoeken kan je inzicht krijgen in hoe jij omgaat met de uitdagingen van het leven en hoe jij dit waardevolle leven wilt leven.   

 

De gesprekken kunnen gecombineerd worden met meditatie en mindfulness oefeningen om meer ruimte en helderheid in je de uitdagingen van jouw leven te ervaren. Daarbij kan boeddhistische psychologie en filosofie ondersteunen om de vragen en je leven te verdiepen.

De gesprekken kunnen een accelerator zijn voor mensen die vastlopen, even niet meer weten waarvoor je het allemaal doet, ongezonde patronen willen doorbreken en helen, uit de negatieve cirkel willen stappen, hun relaties willen transformeren en hun levenspotentieel en doel ten volle willen leven.

Een kans om vriendschap met jezelf te sluiten, jezelf te verlichten en te versterken. Je wordt simpelweg meer van wie je al bent.

 

  

Praktijk voor zingeving & existentieel welzijn

NEEM CONTACT OP

Voor vragen en/of verzoeken kunt u contact met mij opnemen via telefoon of e-mail.

Kwaliteitsregisters:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kasper Meulesteen

(+31) 6 5216 2530

Goirkestraat 2-A, 5046 GK Tilburg

info@walkwithkasper.nl