BIOGRAFIE

Kasper

YOUR GOOD FRIEND. GUIDE. INSPIRER.

Mijn naam is Kasper Meulesteen. Ik nodig je graag uit voor een reis. Een reis om jezelf, het lijf, het hart en mind te verkennen om opnieuw verbinding te maken, te versterken en vanuit je hart te leven. Deze reis ondersteunt je om je leven af te stemmen op jouw kracht, kernwaarden en waarop jij weer op jouw manier kunt léven.

Ik bied gesprekken, trainingen en sessies op het gebied van zingeving en levensoriëntatie, existentiële vraagstukken, mindfulness, compassie, en over de omgang met angst, verlies, keuzes, eenzaamheid en conflicten.

Het kan gaan om professionele ondersteuning in gesprek, met ondersteuning van meditatie, reflecties en enquiry, of met beweging-gebaseerde praktijken zoals yoga en mindful wandelen. Daarnaast geef ik cursussen, workshops, trainingen aan organisaties.

Naast mijn praktijk werk ik als geestelijk verzorger in het ziekenhuis (VieCuri Medisch Centrum) waar ik naast de gesprekken met patiënten, naasten en medewerkers, ook verantwoordelijk ben voor de mindfulness en compassie trainingen met zowel medewerkers als patiënten.

Tevens kan je samen met mij, mijn collega meditatie begeleiders en vele deelnemers live mediteren op 30NOW. Hier kan je iedere dag online deelnemen en/of de meditaties terug beluisteren.   

 OPLEIDINGEN EN ERVARING  

– Koninklijke Militaire Academie: Algemene Luitenantsopleiding 
– Psychomotorische Therapie (propedeuse HAN Nijmegen)
– International Development Management (Bachelor Hogeschool Van Hall Larenstein)
Stage in Tanzania
– MA Globalisation and Development Studies (Maastricht Universiteit)
– MA Spiritual Care (Vrije Universiteit Amsterdam)
Stage geestelijk verzorger Catharina ziekenhuis Eindhoven
Scriptie: Walking Meditations: the potential role and challenges of walking meditation for Buddhist spiritual care

– Ondernemer Fair Trade groothandel en sociale werkplaats (Sawahasa Foundation)
– Assistent teacher: Mindfulness Teacher Training Course (Christopher Titmuss)

– Permaculture Design Course (Dharamsala, India)
– Yoga Teacher Training 500 Hours (Rishikesh, India)
– Introduction to the Manual of Insight (Wisdom Academy)
– Buddhism and Modern Psychology (Princeton University, online) 
– Positive Psychology (University of North Carolina, online)
– MBSR/MBCT Trainer (SeeTrue)
– Awareness Centred Deep Listening Training: essentials & practice (Rosamund Oliver)
– Mindfulness-Based Compassionate Living (deelnemer)
– Leven met sterven deel I & II (Zen Spirit, Irène Kaigetsu Kyojo Bakker)
– Existential Well-being Counseling (KU Leuven, online)
G.R.A.C.E.: Training in Cultivating Compassion-based Interactions (Upaya Zen Center, online)

RETRAITES LANGER DAN 2 WEKEN 
Amaravati Buddhist Monastery (UK), Chithurst Buddhist Monastery (UK), Panditarama Lumbini (Nepal), Thai Buddhist Monastery Sarnath (India), Nilambe Buddhist Meditation Centre (Sri Lanka)

Kwaliteitsregisters:

 

INSPIRATIE EN BOEDDHISME

Als kind was ik geraakt door onder andere een neef van mijn moeder, Marius Smolders, die zijn leven lang in de sloppenwijken van São Paulo werkte als missionaris. Daarnaast waren mijn ouders goed bevriend met Fr. Bede Dunn, een benedictijnse monnik. Het fascineerde mij hoe deze mensen leefden en wat ze uitstraalden. De zachtheid en milddadigheid heeft mij enorm geïnspireerd. 

Mijn interesse en beoefening van het boeddhisme, mindfulness, compassie en meditatie begon in 2009. Ik begon deel te nemen aan meditatie- en studieretraites met o.a. Frits Koster, S.N. Goenka, Ajahn Sucitto, Ajahn Amaro en Paul van Hooydonck. Daarna heb ik met name gestudeerd, geoefend en geassisteerd bij Christopher Titmuss en sinds 2019 laat ik mij inspireren door Upul Nishantha Gamage (zie foto).

 

EEN WERELD VAN ERVARING

Na de dood van mijn oma in 2010 reisde ik af naar Brazilië. Ik begon en eindigde mijn reis bij Marius, het neefje van mijn oma die tevens haar uitvaart begeleidde. Zes maanden trok ik zonder reisboek of smartphone door Brazilië, vertrouwend op de mens en natuur. Deze reis was een ommekeer in mijn leven. Ik zag de destructieve impact van het consumentisme op de natuur, de ongelijkheid tussen en de onderdrukking van mensen. Dit deed bewegen.
Ik verdiepte me in meditatie en alternatieve manieren van leven in spirituele gemeenschappen. Er ging een wereld voor mij open.

Avonturen in het buitenland bleef ik beleven, zowel voor studie, onderzoek en werk spendeerde ik zes maanden in Tanzania en drie maanden in Thailand.
Verder voor de ontdekking van de betekenis van het leven, yoga, meditatie en boeddhisme verbleef ik vijf maanden in India, twee maanden in Nepal, drie maanden in Sri Lanka, een maand in Colombia, een maand in Ethiopië en twee maanden in Italië. Deze uiterlijke en innerlijke reizen hebben mij enorm veel geleerd over mezelf, mensen, culturen, de natuur, gezondheid en de kunst van het leven. 

    
MEER OVER KASPER 

Ik ben gek op avonturen, muziek, improvisatie en breakdance, tuinieren, koken, hardlopen in de bossen en duinen, fietsen, wandelen, zingen, luisteren naar mensen en de natuur. Als laatste geef ik veel om het leren van hoe lief te hebben, mezelf en anderen, en nieuwe manieren te ontdekken om het leven compassievol te leven.

Een open aandachtige en zachte levenswandel.  

 

Visie

 

Mensen ondersteunen om inzicht te krijgen in en zich te verbinden met hun kracht, betekenis en zin, kwaliteiten, kernwaarden, wie ze zijn en hun natuur. 
De visie is om alle wezens te bevrijden van stress en onderdrukking door de kunst van open, compassievol en aandachtig leven.

 

NEEM CONTACT OP

Voor vragen en/of verzoeken kunt u contact met mij opnemen via telefoon of e-mail.

Kasper Meulesteen

(+31) 6 5216 2530

Goirkestraat 2-A, 5046 GK Tilburg

info@walkwithkasper.nl