EVENTS

Hier vind je een overzicht van de aankomende activiteiten.

Aankomende activiteiten

IEDERE

DINSDAG

Mindful Tuesday

Elke dinsdagavond komen we van 20:15 tot 21:45 bij elkaar om mindfulness meditatie te beoefenen in het Zonnelicht te Tilburg.

12

 jan 2023

Training mindfulness in de palliatieve zorg

12 januari, 9 februari en 9 maart 2023
Het Netwerk Palliatieve Zorg van Noord-Limburg nodigt u uit voor het bijwonen van een training mindfulness in de palliatieve zorg. Het betreft een reeks trainingen van 3 bijeenkomsten van 2 uur

09

feb 2023

Training mindfulness in de palliatieve zorg

12 januari, 9 februari en 9 maart 2023
Het Netwerk Palliatieve Zorg van Noord-Limburg nodigt u uit voor het bijwonen van een training mindfulness in de palliatieve zorg. Het betreft een reeks trainingen van 3 bijeenkomsten van 2 uur

09

maa 2023

Training mindfulness in de palliatieve zorg

12 januari, 9 februari en 9 maart 2023
Het Netwerk Palliatieve Zorg van Noord-Limburg nodigt u uit voor het bijwonen van een training mindfulness in de palliatieve zorg. Het betreft een reeks trainingen van 3 bijeenkomsten van 2 uur


Training mindfulness in de palliatieve zorg

Datum: 12-01-2023
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: VieCuri Medisch Centrum Venlo – Auditorium, Tegelseweg 210, Venlo
Doelgroep:Huisartsen, (medisch) specialisten (ouderengeneeskunde), verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, coördinatoren, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, verzorgende

Kosten: geen
Uiterste inschrijfdatum: 09-01-2023
Beschikbare plaatsen: 2 van de 25

Uitnodiging
Het Netwerk Palliatieve Zorg van Noord-Limburg nodigt u uit voor het bijwonen van een training mindfulness in de palliatieve zorg. Het betreft een reeks trainingen van 3 bijeenkomsten van 2 uur: 
12 januari, 9 februari en 9 maart 2023.

Inhoud
In deze ervaringsgerichte training leren we hoe mindfulness ons kan helpen in zowel de palliatieve zorg als in het dagelijks leven. Ongeneeslijk zieke patiënten begeleiden in de palliatieve fase is bijzonder mooi maar ook intensief. Zorgen voor anderen vraagt veel van ons. Tevens confronteert het werk in de palliatieve zorg ons met grote levensvragen. Tegelijkertijd ervaren we in de drukte van de zorg zelf en om ons heen vermoeidheid, burn-out, en een knagend gevoel van zinloosheid. Zorgen voor anderen kan niet zonder goede zelfzorg en reflectie over zingeving.
De kennis en vaardigheden die we leren met de beoefening van mindfulness kunnen ons ondersteunen in de manier van zorg verlenen. Het kan zowel jouw zorgkwaliteit, zin en jouw levenskwaliteit verbeteren. Je krijgt tijdens elke bijeenkomst oefeningen die makkelijk toepasbaar zijn in je dagelijkse (werk)leven.

Opzet training
In de eerste bijeenkomst van deze reeks leren we wat mindfulness is, de effecten en toepasbaarheid. We zullen als eerste oefenen met onszelf. We leren om ons af te stemmen met ons lichaam, met al onze mogelijkheden en beperkingen, en hoe we ons vaardig kunnen verhouden tot uitdagingen die we tegenkomen.
In de tweede bijeenkomst zullen wij onder andere aan de slag gaan met het G.R.A.C.E. model van Joanna Halifax. We zoomen tijdens deze bijeenkomst in op boeddhistisch-geïnspireerde inzichten en methodes die helpen in het contact met patiënten en naasten.
In de derde bijeenkomst gaan we oefenen hoe we er mindful voor de ander kunnen zijn. Wij zullen oefenen met methodes uit verschillende mindfulness en compassie trainingen en uit de Deep Listening Training van Rosamund Oliver.

Deze training focust op vijf kerncompetenties:
– Aandacht en opmerkzaamheid
– Communicatie
– Mildheid en compassie
– Openheid en moed
– Zinvolle (zelf)zorg

Doel
Het programma richt zich op zorgverleners die met meer aandacht, vertrouwen en veerkracht in het leven willen staan en/of anders willen leren omgaan met stress, druk, angst, of vermoeidheid die gepaard gaat met de palliatieve zorg. Onderzoek en de praktijk heeft laten zien dat de invloed van onze aandachtige aanwezigheid heeft op het contact met patiënten en collega’s.
Door onszelf te trainen in aandacht, opmerkzaamheid, en mildheid kunnen we meer zin, rust, vertrouwen en authenticiteit in ons contact met anderen brengen. De ander kan zich daardoor gehoord en geborgen voelen.

Doelgroep
Huisartsen, (medisch) specialisten (ouderengeneeskunde), verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, coördinatoren, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, verzorgenden, vrijwilligers en overige zorgverleners die betrokken zijn in de palliatieve en terminale zorg.

Trainer
De training wordt verzorgd door Kasper Meulesteen, mindfulness docent en geestelijk verzorger bij VieCuri. Hij brengt een rijke ervaring mee van 13 jaar mindfulness beoefening en toepassing in het (werk)leven. Meer weten over Kasper Meulesteen:
– https://walkwithkasper.nl
– www.linkedin.com/in/kasper-meulesteen-walkwithkasper

Locatie en tijd
– Donderdagen 12 januari – 9 februari – 9 maart / allen van 19.00 uur – 21.00 uur
– VieCuri Medisch Centrum Venlo – Auditorium, Tegelseweg 210, Venlo

Aanmelding en kosten
– Deelname is gratis.
– Aanmelding kan hieronder
– Desgewenst ontvangt u een bewijs van deelname. Dit kunt u na afloop aanvragen via het emailadres: npz@viecuri.nl o.v.v. ‘Mindfulness in de palliatieve zorg’.

Accreditatie
Er wordt voor deze training geen accreditatie aangevraagd.

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid bij VieCuri Venlo. Parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Informatie
Voor meer informatie over deze training of het netwerk kunt u terecht bij:
Marian Kessels, netwerkcoördinator NPZ Noord-Limburg / projectleider CvL Noord-Limburg
Tel: 06 – 30 02 03 38 Email: mariankessels@viecuri.nl

Zie hier voor een pdf van het programma.

Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Limburg
Het netwerk is een samenwerkingsverband van AllerZorg, Buurtzorg, Cohesie (coöperatie huisartsen), Coöperatie Liz, Hospice Doevenbos, Hospice Mariaweide, Hospice ’t Plattelandshoes, Hospice Zenit, La Providence, Sint Jozef Wonen en Zorg, Stichting Proteion, Thuiszorgcentrale Nederland, Toon Hermans Huis, VieCuri Medisch Centrum, Vincent van Gogh Instituut, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, Zorgcentrum Vincent Depaul, De Zorggroep en de gezamenlijke zorgvragers.

Het netwerk stelt zich tot doel de zorg aan de mens die in de palliatieve fase verkeert te optimaliseren. Het netwerk organiseert in dat kader onder meer bijeenkomsten over onderwerpen en problemen die zich in de palliatieve en terminale fase voor kunnen doen.

 

31 December 2023 – 2 January 2024 
 
NEW YEAR’S RETREAT WITH KASPER & ANNIKA

Unplug from the digital world, revitalize and reconnect with who you are. It can be life changing. Allow yourself to pause, restore and open to be, to feel and to reconnect. Immerse yourself in the strengthening and deeply nurturing retreat with Kasper and Annika.

The New Year is a wonderful time to ground ourselves in the presence and nourish our being.  In this retreat we will open our hearts and minds through practices of insight meditation (Vipassana), mindfulness meditation–both sitting and walking sessions, heart meditations (metta), and yoga (mindful movement).

This weekend is all about rediscovering what it feels like when we loosen up, in bodies and the mind, letting go the old and opening ourselves to experience the freshly new and unknown. A renewal of our being, for a happy new year. 

  

NEEM CONTACT OP

Voor vragen en/of verzoeken kunt u contact met mij opnemen via telefoon of e-mail.

Kasper Meulesteen

(+31) 6 5216 2530

Goirkestraat 2-A, 5046 GK Tilburg

info@walkwithkasper.nl